Europese dag van het slachtoffer

22 februari was de jaarlijkse Europese dag van het slachtoffer. Op deze dag wordt er extra aandacht gegeven aan de positie van het slachtoffer. Daarom heeft het Schadefonds in de week rondom de Europese Dag van het slachtoffer via huis-aan-huisbladen aandacht gevraagd voor de rol die het Schadefonds kan spelen bij het herstel van slachtoffers. Hiermee hoopt het Schadefonds dat meer slachtoffers de weg naar het Schadefonds weten te vinden.

In het artikel vertellen slachtoffers, die bij het Schadefonds een aanvraag hebben ingediend, wat de financiële tegemoetkoming voor hen heeft betekend. Ook is Monique de Groot, directeur van het Schadefonds, naar aanleiding van het artikel vier keer geïnterviewd op lokale radiozenders. Met deze publiciteit hoopt het Schadefonds dat meer slachtoffers of nabestaanden de weg naar het Schadefonds weten te vinden.

In november 2016 heeft het Schadefonds ook een redactioneel artikel aangeboden aan huis-aan-huisbladen. Toen naar aanleiding van de Internationale week zonder geweld. Met deze ‘tweede ronde’ geven we nog een laatste boost aan de campagne.

 

image_pdfimage_print

Deel dit bericht